La Fiscalia hi torna contra l’alcaldessa de Berga

Recorrerà l'arxivament de la causa sobre l'estelada penjada a l'ajuntament en període electoral
montse venturos
montse venturos

L’arxivament de la setmana passada no ha tancat definitivament la causa contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), oberta arran del manteniment d’una estelada penjada a l’edifici consistorial durant dues campanyes electorals. La Fiscalia ha anunciat que recorrerà la decisió del jutjat d’instrucció número 1 de Berga, que no va atribuir a Venturós cap fet constitutiu de delicte.

L’estelada es va mantenir penjada a la façana de l’Ajuntament de Berga durant les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de desembre del 2015 i les eleccions generals del 20 de desembre del 2015. Segons els arguments presentats en la interlocutòria que va arxivar el cas, l’estelada no es pot considerar un símbol atribuïble a només una candidatura, per la qual cosa no interpretava que Venturós hagués fet cap acte de propaganda electoral.

D’altra banda, es va descartar l’acusació de desobediència perquè es va trobar que l’actitud de Venturós va ser passiva i no “franca, clara, patent i indubtable” en contra de la retirada. Així mateix, el jutge va fer constar que el requeriment no es va dirigir a l’alcaldessa, sinó a l’ajuntament.

Fonts de la fiscalia citades per EFE expressen que el Ministeri Públic estudiarà, abans de recórrer, si dirigeix la seva acció al mateix instructor de Berga o a l’Audiència de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides