El cas Manga aterra a Santa Coloma de Farners

Entre els 43 investigats hi ha càrrecs de CiU i ERC, a més del germà d'Oriol Junqueras
Robert Fauria
Robert Fauria

La jutgessa que ha instruït a Lugo el cas Manga, Pilar de Lara, s’ha inhibit a favor del jutjat de Santa Coloma de Farners pel que fa a les indagacions sobre el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, publica el Diari de Girona.

De Lara ha sol·licitat l’obertura de diligències i la continuació de les investigacions sobre aquest afer de presumpta corrupció, una derivada catalana del cas Pokémon, però ara la decisió d’assumir les indagacions correspon al jutjat de Santa Coloma de Farners.

En aquest cas, que consta de diverses peces, hi ha 43 persones imputades, entre les quals destaquen càrrecs de CiU i d’ERC com Robert Fauria (CiU), exbatlle de Sant Hilari i expresident del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu (CiU), actual president d’aquesta entitat local, Josep Carrapiço, exsecretari d’organització d’ERC, i Natàlia Figueras (PDEcat), diputada de Junts pel Sí.

El germà de Junqueras
Un altre dels principals investigats és Roger Junqueras Vies, germà del vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras. La jutgessa De Lara el va assenyalar com a cooperador necessari en el falsejament d’un procediment negociat sense publicitat. El germà del vicepresident treballava per Cespa Jardineria SL, una de les empreses a les quals els investigadors policials han acusat d’haver concorregut a un concurs que suposadament era un muntatge fet a la mida de la guanyadora, Nora SA. Amb aquesta maniobra, presumptament, es va cometre un delicte contra l’Administració Pública amb l’estalvi de l’IVA que la concessionària podia recuperar però el Consell no.

Branques del cas Manga
A més, la interlocutòria de la jutgessa Pilar de Lara sol·licita que se segueixi investigant el pagament de la propaganda de CiU a Sant Hilari, en el qual se sospita que es va emprar una empresa pantalla per finançar el partit en període electoral, així com la modificació possiblement fraudulenta de les bases de Dades del Consell Comarcal. També es troba sota la lupa l’adjudicació del contracte del servei dels menjadors escolars de La Selva.

Irene Rigau i Felip Puig
En aquesta darrera branca es troba esquitxada l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau. Tot i que no consta formalment com a investigada, el Diari de Girona publica que Pilar de Lara ha ordenat a Vigilància Duanera que informi sobre la condició d’aforada de l’exconsellera, actualment diputada de Junts pel Sí. Segons la mateixa informació, De Lara ha inclòs en la seva interlocutòria les conclusions policials sobre Rigau, segons les quals va tenir coneixement i va consentir l’aplicació d’un cànon que va encarir l’adjudicació.

En canvi, qui sembla haver esquivat de moment la implicació per aquest afer és l’exconseller Felip Puig. Vigilància Duanera va demanar a la jutgessa De Lara que l’imputés per la seva suposada condició d’aconseguidor, ja que s’apunta que va intermediar a favor de l’administrador de GRS Arc Local, Alexandre Ros Vall (imputat com a presumpte subornador), perquè aquest aconseguís un contracte l’any 2009 per dur a terme les liquidacions complementàries del cadastre i de l’impost de Construccions, Instal·lacions i Obres de l’Ajuntament de Moià.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides