CatDem va ensarronar el Tribunal de Comptes

La Guàrdia Civil conclou que la fundació convergent va infringir la Llei de Finançament de Partits
andreu viloca
andreu viloca

Un dels informes de la Guàrdia Civil inclosos en el sumari del 3% assenyala que la convergent Fundació CatDem va intentar enganyar el Tribunal de Comptes dissimulant el veritable import de les donacions que rebia, revela Vozpópuli. En concret, posa de manifest que es van trossejar pagaments perquè semblessin donacions menors que no superaven el màxim anual de 150.000 euros que pot rebre un partit d’una persona física o jurídica, marcat per la Llei Orgànica de Finançament de Partits Polítics. La Guàrdia Civil, segons la mateixa informació, conclou que les finances de CDC i les seves fundacions compartien una caixa única.

Vozpópuli també revela que en els informes i documents que la Guàrdia Civil ha aportat al sumari del 3% es fa constar que empresaris donants de Convergència miraven de difuminar els seus pagaments. Es refereixen a dos modus operandi atribuïts a Sorea (grup Agbar), Teyco i Grup Soler: donar mitjançant diferents empreses d’un mateix conglomerat i, alhora, lliurar imports a les diferents fundacions de l’òrbita convergent (a més de CatDem, Nous Catalans i Fòrum Barcelona).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides