Quin traspàs a la inversa ha fet el conseller Josep Rull?

rull al parlament
rull al parlament

Josep Rull és un dels consellers de la Generalitat que desplega un discurs independentista més vehement en les seves intervencions públiques. Però, en canvi, el titular de la cartera de Territori i Sostenibilitat acaba d’adoptar una decisió sorprenent i contradictòria: segons informa el setmanari especialitzat El Vigía, ha cedit a l’organisme estatal Adif un tram de 3,6 kilòmetres de via fèrria a la zona del port de Barcelona que fins ara era de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). És a dir, ha fet un traspàs patrimonial a la inversa.

Una de les reclamacions clàssiques del nacionalisme és que els grans ports del litoral català passin a ser competència directa de la Generalitat, que, des de fa anys, només té la capacitat de nomenar els presidents d’aquestes entitats. Per això no s’entén gaire que en aquests moments de màxima confrontació entre Madrid i la Generalitat, el govern català cedeixi patrimoni de FGC a l’empresa estatal Adif.

Aquest traspàs a la inversa obeeix al projecte de construcció dels nous accessos ferroviaris al port de Barcelona, pactat l’any passat entre el ministeri de Foment i la Generalitat. En virtut d’aquest conveni, Adif s’encarregarà de modernitzar aquesta línia de 3,6 kilòmetres per tal que hi puguin passar trens de mercaderies amb ample internacional, fet que facilitarà la seva connexió directa amb Europa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides