Els estudiants universitaris lluiten per la reducció de taxes

Avui hi ha convocada una nova jornada de vaga per protestar pels preus de les universitats públiques catalanes
Estudiants en vaga
Estudiants en vaga

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat aquest dijous una jornada de vaga a les universitats públiques catalanes. Demanen la rebaixa del 30% de les taxes i l’equiparació dels preus dels graus amb els màsters.

El SEPC afirma que la jornada de protesta d’avui arriba després que la Generalitat s’hagi negat a fer efectiva la moció del Parlament que instava a reduir un 30% les taxes. Però també després de l’anterior jornada reivindicativa el 17 de novembre i de la tancada a la secretaria d’Universitats al passat mes de desembre.

Aquest matí, estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), han tallat els accessos al campus universitari per carretera, i també han envaït les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra, cosa que ha provocat l’aturada del servei durant quinze minuts.

A la UAB el seguiment de la jornada de vaga ha estat massiu, i facultats, biblioteques i cafeteries estaven pràcticament buides. Des del SEPC s’han queixat de la presència dels Mossos d’Esquadra al campus, i han denunciat que els policies tenien una actitud agressiva cap als estudiants.

Per la seva banda, el rector de la Universitat Pompeu Fabra ha decidit impedir l’accés al campus universitari amb l’argument d’evitar problemes de seguretat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides