El Govern aprova en solitari la reforma del sector de l’estiba

Al no haver-hi consens, les patronals i els sindicats mantenen les tres setmanes de vagues parcials als ports
Título de la imagen
Título de la imagen

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la reforma del sector de l’estiba portuària, per adaptar la seva legislació a la normativa europea, que imposa una liberalització del sector, ja que, en cas contrari, el Tribunal de Justícia de la UE imposaria una multa al sector de 134.000 euros diaris. L’Executiu ha aprovat aquesta reforma sense haver arribat a un acord amb les patronals i els sindicats.

Tot i que les dues parts tenen previstes noves negociacions la setmana vinent, els estibadors mantenen la convocatòria de tres setmanes de vagues parcials als ports a partir del pròxim 6 de març. De fet, el dia 10 de març volen estendre les aturades a altres ports europeus, i bloquejar els ports alternatius a Espanya, com els de Lisboa i Marsella. El que reclama el Consell Internacional d’Estibadorsés un acord amb l’Estat espanyol per mantenir les condicions laborals actuals i l’elevat índex de productivitat.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat que després d’haver negociat amb el sector sense èxit, el decret s’ha limitat a complir amb la sentència europea, que preserva al màxim els drets dels treballadors i “atorga la màxima flexibilització possible a favor dels treballadors que es pot donar amb els límits que ens ha marcat la Comissió Europea“. De la Serna també s’ha felicitat per haver aconseguit que el Reial Decret Llei de reforma de l’estiba estableixi un període transitori de tres anys perquè desapareguin les societats anònimes de gestió de treballadors portuaris, anomenades SAGEP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides