La Generalitat va malvendre edificis per aconseguir ingressos

La Sindicatura posa la lupa en el 2014 quan Artur Mas era president i Andreu Mas-Colell conseller d'Economia
mas mas-colell
mas mas-colell

La Sindicatura de Comptes diu que la Generalitat de Catalunya va malvendre edificis de la seva propietat per aconseguir ingressos el 2014. Així consta en un informe que s’ha fet públic amb els comptes del Govern català d’aquell any. Segons aquest informe, la Sindicatura constata una pèrdua neta de 38,58 milions d’euros en unes operacions de compravenda d’immobles fetes per la Generalitat el 2014.

L’escrit parla d’entre 12 i 18 operacions en les quals l’import adjudicat amb subhasta o de forma directa era menor que el cost de l’adquisició. La Sindicatura parla de les operacions fetes per la Conselleria d’Economia, que aquell any estava sota les ordres d’Andreu Mas Colell, amb el grup assegurador Zurich que va comprar 13 edificis de la Generalitat per un preu de 201 milions d’euros, i que van sortir a subhasta per 172 milions en segona opció, ja que amb anterioritat s’havien posat a subhasta per 215 milions, tot i que va quedar deserta.

Els edificis comptaven amb la seu del departament de Benestar i Família, del Passeig del Taulat, i també el complex d’edificis del departament d’Interior, al Passeig de Sant Joan. També es van vendre els edificis dels serveis territorials de Barcelona de Salut, per 28,48 milions, i de Justícia, per 23,48 milions. Pel que fa a la llei d’estabilitat pressupostària la Generalitat de Catalunya no va complir el 2014 amb els objectius del dèficit, el deute públic i la despesa fixada per l’Estat. L’objectiu de dèficit era de l’1% del Producte Interior Brut i va acabar sent del 2,75%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides