Falsifiquen un article d’Iñaki Gabilondo

Els activistes proindependència ja fan com Donald Trump
iñaki gabilondo
iñaki gabilondo

La difusió d’articles falsos a les xarxes socials i els grups de missatgeria ja no sorprèn ningú. Donald Trump se’n va fer un fart a la campanya electoral que l’ha portat a la presidència dels Estats Units. Catalunya no n’és l’excepció. La periodista Julia Otero va haver de desmentir que s’hagués convertit a l’independentisme ara fa uns anys, tal i com es deduïa d’un article que mai no va escriure.

Ara la personalitat que ha estat suplantada és la d’un altre periodista: Iñaki Gabilondo. L’article que li adjudiquen i que ha fet feliç molts independentistes que se l’han cregut ja va circular fa dos anys. “La primera vegada en 300 anys que Espanya no pot utilitzar la violència física i els catalans posen la directa”, comença el suposat article de Gabilondo. I més endavant: “El món ha vist que Espanya és un estat incapaç de fer complir les seves lleis a Catalunya, que España ja no és l’estat a Catalunya”. Per reblar: “Ahir (9N) Espanya no pintava res a Catalunya, així de senzill i així de clar. I alhora el món va veure també els catalans com una gent organitzada, capaç de construir un estat, que això era el 9N. I capaç de fer-lo funcionar amb rigor i seriositat, com un rellotge. Aquestes dues imatges contraposades tindran molt valor les properes setmanes i mesos, quan aparegui en escena el reconeixement internacional”.

L’article va córrer per les xarxes després de la consulta del 9 de novembre de 2014 i ha reaparegut coincidint amb el judici contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la seva participació en la seva organització. Circula amb el títol “Males notícies, cal posar-se a treballar”, que és el mateix títol del comentari que Gabilondo va pujar a la xarxa el 10 de novembre.

Res a veure amb el fals pamflet que torna a circular ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides