Eugenio Pino, home clau del ‘Fernándezgate’

Aquest comissari va ordenar a un subordinat que proporcionés els mitjans per enregistrar la conversa amb De Alfonso
pino
pino

El paper d’Eugenio Pino en la gravació de converses mantingudes en el despatx de Jorge Fernández Díaz, quan aquest era ministre de l’Interior, va ser principal, segons publica El Independente, fins al punt que va ordenar a un subordinat seu que facilités el sistema tècnic emprat, com a mínim, en l’enregistrament de la conversa entre l’aleshores titular d’Interior i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya en aquell moment, Daniel de Alfonso. Concretament, s’assenyala que es va encarregar a la Unidad Central de Apoyo Operativo (UCAO) una minigravadora portàtil, la qual cosa explicaria perquè no es va trobar cap micròfon o dispositiu posteriorment.

El mateix diari, tot i haver recollit una negació categòrica de fonts properes a Fernández Díaz, va publicar, basant-se en altres fonts, que l’exministre era conscient que se l’estava gravant quan va parlar amb De Alfonso sobre aixecar escàndols de polítics independentistes. De fet, explica que va ser Eugenio Pino, llavors director adjunt operatiu de la Policia Nacional, qui va convèncer Fernández Díaz sobre la necessitat de col·locar el sistema d’enregistrament per tenir proves d’allò que interlocutors del ministre, com De Alfonso, havien dit, per si es donava el cas d’un eventual desmentit sobre allò afirmat en privat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides