Testimonis del 9N contradiuen a l’exconsellera Rigau

Un inspector d'educació diu que es va forçar als directors a cedir els instituts pel 9N
irene rigau
irene rigau

En el segon dia del judici per la consulta independentista del 9N, la qui va ser directora dels serveis territorials d’Ensenyament de la Generalitat el 2014, Montserrat Llobet, ha contradit les declaracions que va fer ahir l’exconsellera Irene Rigau sobre la cessió dels instituts el dia de la consulta independentista.

Llobet ha assegurat que la cessió dels centres de secundària no es va fer per a ús social, com si va defensar ahir Rigau en el primer dia del judici. Llobet ha dit davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que aquest ús social només el contempla la llei quan l’ús del centre passa a un tercer, cosa que no s’hauria produït el 9N.

L’exdirectora dels serveis territorials d’Ensenyament ha afirmat que no va donar cap indicació als directors de què havien de fer, i que només va informar que els instituts “segurament” serien seus del 9N, ja que “els instituts són propietat de la Generalitat i pot fer ús d’ells com ho consideri”. Montserrat Llobet avui ocupa un altre càrrec al mateix departament de la Generalitat, i ha dit que manté una relació d’amistat amb l’exconsellera Irene Rigau.

Abans de Llobet, ha declarat Josep Alsina, inspector d’educació destinat als serveis territorials de Barcelona Comarques, qui ha refermat que no va quedar clar que se cedissin els locals per a ús social com defensava Rigau.

Alsina ha declarat que “s’estava forçant als directors de centres a cedir locals sense saber bé per a què”, i que per això va enviar un informe a la directora dels serveis territorials perquè corregís aquestes “actuacions irregulars” i fes un escrit amb les instruccions a seguir. Però malgrat haver fet aquestes gestions pel “procediment reglamentari”, assegura que no va rebre cap resposta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides