Arrenca la Marxa Pagesa per la dignitat

Els pagesos i ramaders catalans inicien un recorregut de dos dies per reclamar el "reconeixement de l'activitat agrària"
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, 26 de gener, el sindicat Unió de Pagesos (UP) inicia la Marxa Pagesa per la dignitat, que sortirà des de 15 poblacions diferents, repartides per Catalunya. Des de cada territori s’articularà una columna de tractors, a la qual s’aniran afegint tant els pagesos com membres de societat civil. El destí final d’aquest recorregut, que durarà dos dies, és Barcelona, on es durà a terme l’acte final de la Marxa Pagesa.

Sota el lema “Lluita amb Unió de Pagesos“, el sindicat reclama el “reconeixement de l’activitat agrària” i la “dignitat de la pagesia i la ramaderia catalana“, així com la renovació del “contracte de la societat amb el camp en aquest moment de canvi social i polític que viu Catalunya”. A més, els pagesos denuncien que la renda agrària catalana acumula una davallada del 39%, constant, entre el 2001 i el 2015.

El coordinador nacional d’UP, Joan Caball, ha explicat que “una suma d’una cosa, més una altra, més una altra, ens ha decidit a reivindicar que nosaltres també existim, i que som aquí, i que la classe política acabi entenent que formem part d’aquesta societat”. Caball critica que el Govern ignori els acords presos en seu parlamentària i en el marc de la Taula Agrària, i que l’Estat hagi retallat els ajuts per al desenvolupament rural en un 74%. “Volem explicar els problemes del camp i el que aportem al país“, ha indicat Caball, que ha subratllat la “poca transparència” que hi ha entre els pagesos i el consumidor final.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides