127.000 euros en publicitat per una conferència amb només 350 persones

La Generalitat difon l'acte a 'Le Monde', 'Frankfurter Allgemaine', 'Corriere della Sera', 'Le Soir' i 'De Standaard'
acte parlament europeu puigdemont junqueras romeva
acte parlament europeu puigdemont junqueras romeva

La Generalitat ha inserit aquest dilluns publicitat de pagament a tot un seguit de diaris de països europeus per anunciar la conferència que aquest dimarts 24 de gener faran en una sala del Parlament Europeu el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller de Relacions Exteriors, Raül Romeva, per parlar sobre l’hipotètic referèndum d’independència. Els diaris triats per inserir aquesta publicitat són Le Monde (França), Frankfurter Allgemaine (Alemanya), Corriere della Sera (Itàlia), Le Soir i De Standaard (Bèlgica).

La circulació total d’aquests rotatius supera el milió d’exemplars diaris i la Generalitat, a través de l’empresa Havas Media Group (representada a Espanya per la família Rodés) ha invertit un total de 127.810 euros per fer-hi aquestes insercions publicitàries a tota pàgina. Sobta aquest esforç de difusió de l’esdeveniment que fa el govern català amb les dimensions de la sala PHS 3C050 del Parlament europeu on es farà aquesta conferència, amb capacitat per “només” 350 persones.

És una temeritat, que ratlla el malbaratament de recursos públics, gastar-se d’aquesta manera tan alegre 127.810 euros. Pensar que un francès que llegeix Le Monde o un italià que llegeix Il Corriere della Sera anul·larà, després de llegir l’anunci de la Generalitat, la seva agenda d’avui per viatjar a Brussel·les per assistir a la conferència dels tres mosqueters del procés independentista és, senzillament, ridícul. Emprar suports mediàtics que, com els diaris esmentats, arriben a milions de persones per omplir l’aforament d’una sala amb 350 cadires resulta també xocant i surrealista.

La desproporció entre la despesa publicitària feta per la Generalitat i la conferència en format de butxaca que faran Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva a Brussel·les crida poderosament l’atenció i té un efecte boomerang. Què cal pensar d’un govern que promou la independència i que crema els diners d’aquesta manera tan irresponsable?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides