El Suprem obre judici oral contra Homs

El govern central diu que "no hi pot haver contraposició entre llei i diàleg"
Título de la imagen
Título de la imagen

El Tribunal Suprem ha obert, finalment, judici oral contra el portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, pel cas del 9N. La Fiscalia l’acusa d’un delicte de desobediència greu i prevaricació administrativa, perquè no va abandonar els preparatius del 9N malgrat la suspensió decidida pel Tribunal Constitucional, motiu pel qual reclamen que sigui castigat amb 9 anys d’inhabilitació especial per a càrrec públic.

Francesc Homs disposa de deu dies per presentar al·legacions a l’escrit del Suprem i demanar proves al respecte. La interlocutòria, que s’ha presentat aquest divendres, 20 de gener, és l’últim pas abans que es determini la data del judici. L’ordre d’obertura de judici oral també recorda que encara que a partir d’ara Homs renunciés a l’escó de diputat seguirà havent de ser jutjat pel Tribunal Suprem.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Íñigo Méndez de Vigo, ministre d’Hisenda i portaveu del Govern central, ha assegurat que “no hi pot haver contraposició entre llei i diàleg” i ha afegit que “l’excusa del diàleg no es pot utilitzar per vulnerar la llei” ja que “un està sotmès a la llei i als intèrprets de la llei, que són els jutges”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides