Denúncia per frau contra les elèctriques

Esquerra Unida d'Andalusia porta davant la Fiscalia la pujada de preus de la llum en mig de l'onada de fred
De Gispert
De Gispert

Esquerra Unida d’Andalusia porta a les empreses energètiques davant la fiscalia, la denúncia és per frau arran de la pujada de preus de la llum en mig de l’onada de fred que pateix el país.

La denúncia ha estat posada pel coordinador regional d’EU, Antonio Maíllo, amb diputats autonòmics i diputats al Congrés entre els qui hi ha el seu líder, Alberto Garzón, davant el Ministeri Públic de Sevilla amb el prec que es porti fins a la Fiscalia Superior d’Andalusia.

Esquerra Unida considera que la pujada “aleatòria” fins a màxims històrics del preu de la llum, en un moment clau de consum per part dels ciutadans com és el cas de l’onada de fred que s’està vivint, és constitutiva de delicte.

Els denunciants demanen que s’investigui si les companyies elèctriques han modulat a la baixa la producció de les centrals de gas provocant un encariment del preu de l’energia i que s’investigui també si les elèctriques, que compten amb una xarxa deficitària en algunes zones del país, estan incomplint la seva obligació de garantir l’accés a l’energia a tots els ciutadans sense interrupcions.

En l’escrit de la denúncia, Esquerra Unida diu que aquesta manera de fer les elèctriques només pretén augmentar els seus beneficis i pot suposar una pràctica fraudulenta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides