Nou revés judicial a la Generalitat per Sixena

El recurs contra el trasllat de les 44 obres en disputa ha estat desestimat
santi vila 324
santi vila 324

La Generalitat de Catalunya ha encaixat un nou revés en el darrer episodi del serial sobre les obres d’art de Sixena. Un decret de la secretaria del Jutjat d’instrucció número 1 d’Osca ha desestimat el recurs de reposició plantejat per la Generalitat, en el qual sostenia que no podia lliurar les 44 peces reclamades pel Govern de l’Aragó, que té una sentència d’aquest jutjat a favor seu.

El conseller de Cultura, Santi Vila, havia insistit que aquest enviament no es podia fer perquè les obres estaven catalogades i protegides per la legislació catalana sobre patrimoni. La resolució, però, no accepta l’argumentari amb què el Departament de Cultura pretenia evitar que les obres pendents fossin traslladades cap a Osca.

La lletrada que ha desestimat el recurs de la Generalitat insta la jutgessa a emparar-se en l’article de la Llei d’Enjudiciament Civil (LEC) que dóna la possibilitat de demanar als cossos de seguretat pública que entrin al Museu de Lleida i s’emportin les peces. En la seva resolució destaca que el conseller Vila va informar el jutjat, el passat 25 de juny, que havia iniciat els tràmits del trasllat i que els arguments sobre la descatalogació i la protecció segons la llei catalana ja foren rebutjats l’estiu passat per la jutgessa. A més, resol que correspon a la Generalitat demanar els béns de Sixena al Museu de Lleida i que l’adscripció d’aquests béns al citat museu no té efectes sobre la seva titularitat. 

L’advocat de l’Ajuntament de Villanueva de Sijena interpreta que aquesta decisió avança que la sentència serà executada “ben aviat, d’un moment a l’altre”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides