Primera nit dels banquers a la presó

La vella cúpula de Novacaixagalicia, engarjolada per adjudicar-se prejubilacions
gayoso novacaixagalicia
gayoso novacaixagalicia

Cinc membres de l’antiga cúpula de Novacaixagalicia són els primers directius de caixes que han esdevingut presidiaris. Els exdirectius Gregorio Gorriarán, José Luis Pego i Óscar Rodríguez Estrada, l’expresident Julio Fernández Gayoso i l’assessor jurídic Ricardo Pradas han dormit en un centre penitenciari després que l’Audiència Nacional decidís rebutjar la suspensió de condemna que havien demanat.

Tot i que s’acostuma a evitar l’ingrés a la presó de condemnats a dos anys si no tenen antecedents penals, com és el cas, la decisió de privar-los de llibertat es basa en la gravetat dels fets -es van injectar 9.000 milions per rescatar l’entitat- i en la sentència del Suprem, que va considerar desproporcionadament benèvola la pena imposada.

Tots ells van ser condemnats per delictes d’administració deslleial i d’apropiació indeguda en la modalitat de gestió deslleial per haver-se concedit prejubilacions milionàries abans d’abandonar la cúpula de l’entitat. Segons el Suprem, aquests banquers van efectuar actes amb finalitat de lucre privat i no simples excessos o abusos en l’exercici de les seves competències. La sentència assenyala que van anar més enllà de la comissió d’actes de deslleialtat en l’administració del patrimoni i que van emprar “un mecanisme expropiatori”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides