Els Mossos d’Esquadra detenen el regidor de la CUP de Vic imputat per incitació a la sedició

La policia de Catalunya l'ha entregat a la Guàrdia Civil per traslladar-lo davant l'Audiència Nacional
Joan Coma
Joan Coma

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Vic, Joan Coma, ha estat detingut aquest dimarts pels Mossos d’Esquadra, acusat d’un delicte d’incitació a la sedició. La detenció s’ha fet per portar a Coma davant el jutge de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno, per a prendre-li declaració.

Després de detenir el regidor de la CUP, els Mossos d’Esquadra l’ha entregat a agents de la Guàrdia Civil, que són els encarregats de porta-lo fins a Madrid. 

Joan Coma, a través del seu compte de Twitter ha piulat que “l’Estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament. Una abraçada a tots, de tot cor. Amor etern”.

El regidor de la CUP va desafiar al jutge de l’Audiència Nacional, a l’octubre passat, que l’havia citat a declarar i no es va presentar. El jutge l’investiga per una crida que va fer Coma, en un ple de l’Ajuntament de Vic, a desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional.

Joan Coma va dir que no reconeix l’autoritat o legitimitat “de cap tribunal que vulgui situar-se per sobre dels drets fonamentals, com són la llibertat de consciència, d’expressió i associació”.

El redigor va reclamar als Mossos d’Esquadra que no acatessin l’ordre de la seva detenció per part del jutge, ordre que la policia catalana sí que ha executat.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari