L’Exèrcit de Terra promociona un llibre franquista

L'anunci del llibre ha estat retirat de la versió digital de la revista
Título de la imagen
Título de la imagen

A la pàgina dotze de la revista impresa de l’Exèrcit de Terra es promociona una col·lecció de llibres amb el títol de “La reconquesta d’Espanya“, una obra escrita per Víctor Ruiz Albéniz, un home que es considera a si mateix “cronista sense silenci de la nostra creuada“, terme que es fa servir en els cercles franquistes per referir-se a la Guerra Civil. La publicació té 34 toms i s’ha escrit “en col·laboració amb la Fundació Nacional Francisco Franco“.

Aquesta publicació va ser denunciada per Twitter el passat 16 de desembre, i tot seguit, l’exèrcit la va esborrar del web, per amagar-ne tota evidència, segons publica el elplural.com. De fet, a la versió digital que es pot trobar al web de l’Exèrcit s’ha substituït l’anunci de l’obra franquista, i que qualificava de “veritable document històric“, per una felicitació de Nadal, on es desitja bones festes als “col·laboradors, subscriptors, lectors i simpatitzants”.

La publicació, que presumeix d’incloure a cada tom “la firma de la duquessa de Franco” i “un pròleg de D. José Utrera de Molina“, un destacat falangista perseguit pels crims del franquisme i sogre d’Alberto Ruiz-Gallardón, també ha estat publicitada per la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) i pel Ministeri de Defensa, tot i que aquest últim va retirar l’anunci tan bon punt ho va denunciar el periodista Ildefonso González. La FNFF havia arribat a demanar 500 euros per la publicació, tot i que actualment en demana 200.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari