El govern de l’Estat presenta un Erasmus espanyol

El programa Cervantes servirà per "fomentar la cohesió territorial" i afavorir la mobilitat dels estudiants
Título de la imagen
Título de la imagen

El govern central ha anunciat aquest dimarts que posarà en marxa un programa Erasmus estatal per a alumnes d’entre 14 i 18 anys, anomenat programa Cervantes. Tot i que el programa serà impulsat pel Ministeri d’Educació, ho ha comunicat la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, l’única catalana que forma part de l’executiu de Rajoy. La ministra de Sanitat ha afirmat que “el programa Erasmus ha fet molt per la construcció i la cohesió europea, per la qual cosa considerem que a través del programa Cervantes podrem fomentar la cohesió territorial, a més d’afavorir la mobilitat dels nostres estudiants”. Encara es desconeix el pressupost que es destinarà al programa Cervantes.

La portaveu del Govern, Neus Munté, no ha tardat a reaccionar. Munté ha recordat que les competències en matèria d’Educació estan transferides a la Generalitat de Catalunya: “Jo el que recomanaria a la ministra és que tingui molt i molt en compte quina és la distribució competencial pel que fa a l’àmbit de l’ensenyament, tant universitari com no universitari”, i ha afegit que “pel que fa a la cohesió territorial, bàsicament, primer, que es dediquin a donar compliment a totes les seves promeses i a tots els cants de sirena que estan llançant en relació amb el diàleg i amb aquesta voluntat d’escurçar les distàncies que existeixen entre Catalunya i Espanya”.

 

El secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, considera que els termes que ha utilitzat la ministra Montserrat, com “cohesió territorial”, no són els habituals quan es parla d’intercanvi d’estudiants, ja que el coneixement de la diversitat i sobretot de les llengües, són el principal objectiu. Llobet ha qualificat el programa Cervantes com un nou cas d'”improvisació” amb “voluntat homogeneïtzadora gairebé obsessiva” i ha recordat que els alumnes espanyols ja poden matricular-se a qualsevol comunitat autònoma. Finalment, el secretari de Polítiques Educatives s’ha mostrat sorprès de que el pla l’hagi presentat la ministra de Sanitat, i no el ministre d’Educació, un programa que ha qualificat com un altre cas “flagrant” d’invasió de competències.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari