La síndica de Barcelona investigarà la massificació a la Sagrada Família

La FAVB denuncia que les previsions de visites turístiques del temple són insostenibles
sagrda familia entrada
sagrda familia entrada

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, investigarà l’impacte que està causant la massificació turística a la Sagrada Família. Aquesta decisió s’adopta arran de les denúncies de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família, i s’ha anunciat aquest dimarts després de la reunió de Vila amb representants de totes dues.

Els tres interlocutors treballen per lliurar un document que aplegui les queixes, que es remetran a l’Ajuntament de Barcelona perquè posi fil a l’agulla. Els veïns culpen el Govern municipal de manca de reacció contra aquest fenomen i es preveu que totes dues associacions facin arribar per escrit a la síndica la queixa formal expressada aquest dimarts. A partir d’aleshores, quan Vilà disposi de la documentació, s’efectuarà una avaluació de l’actuació del Govern local, a partir de la qual es podrien plantejar recomanacions.

Segons Joan Itxaso, de la FAVB, la Sagrada Família haurà rebut quatre milions de visites enguany i espera rebre’n cinc milions el 2017, una afluència que troba “insostenible” amb relació a la mobilitat i la supervivència del comerç de proximitat. Ha demanat que es reformuli la mobilitat i el pla general metropolità, i que no s’incrementin els turistes fins que s’estigui aplicant el pla de pacificació del barri.

A banda de la mobilitat i del comerç de proximitat, la massiva afluència de turistes també ha generat “una nova bombolla immobiliària” a partir del lloguer de pisos turístics, ha destacat Vilà.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari