El Congrés es carrega la reforma ‘antiprocés’ del Tribunal Constitucional

El PP havia aprovat en solitari el canvi de text per dotar-lo de poder sancionador
catala
catala

El Congrés dels Diputats debat avui el fet de prendre en consideració la derogació de la reforma del Tribunal Constitucional (TC), que el dota de poder sancionador contra els qui incompleixen els seus dictàmens.

La reforma la va presentar in extremis el PP el mes d’octubre del 2015, i la va aprovar només amb els vots a favor del seu grup parlamentari, que aleshores disposava de majoria absoluta a la cambra baixa.

La tramitació de la reforma del TC es va fer amb caràcter d’urgència i amb una lectura única, tot amb la voluntat que es pogués aprovar ràpidament, per donar resposta al desafiament sobiranista de les institucions catalanes.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá va dir, durant l’aprovació de la reforma que “ningú pot estar al marge del compliment de la legalitat”. Amb aquesta reforma es va donar poders al TC per sancionar amb la suspensió cautelar dels càrrecs que desobeïssin les seves sentències, com era el cas de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Focadell.

El Congrés debat dues proposicions de llei, una del PNB i l’altre del PDECat. Totes dues demanen la derogació de la reforma feta pel PP. La proposta del PNB compta amb el suport de tots els grups de la cambra, tret del PP i Ciutadans. La del PDECat pot no comptar amb el suport del PSOE.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari