Rabell i els empresaris contra la unilateralitat

Título de la imagen
Título de la imagen

El procés català fa estranys companys de viatge. Com que els plans dels sobiranistes són l’únic gran tema a la política catalana dels darrers anys, els eixos han arribat a alinear a l’esquerra neocomunista i alternativa amb els empresaris. Anys enrere, hagués estat impossible, i gairebé un insult per a tots dos. Però el procés tot ho pot i tot o fa. La Cambra de Comerç de Barcelona, presidida pel gens sospitós de ser ecosocialista Miquel Valls, va convidar al darrer dinar-conferència que va organitzar al president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP), Lluís Rabell.

La seva intervenció inicial va ser principalment econòmica, i amb plantejaments més basats en una fiscalitat diferent que en grans reformes que poguessin espantar els empresaris presents a l’acte. Però el col·loqui va girar al voltant, sobretot, del procés i de l’actualitat catalana. És en aquest sentit que Rabell va tornar a plantejar la seva ferma oposició a la unilateralitat, a la convocatòria d’un referèndum sense pactar-lo amb l’Estat, i a la consecució de la independència per la via dels fets consumats.

Aquesta crida a l’acord i a abandonar la política sense pactar amb l’Estat coincideix, curiosament, amb la mateixa que fa cada cop que pot el president de la Cambra –i la majoria d’entitats empresarials de Catalunya-. Valls i Rabell, al final, van de la mà en el procés.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari