Segueixen les detencions per la crema de fotos del Rei

La CUP demana la dimissió de Jordi Jané, mentre tres dels detinguts ja estan camí de l'Audiència Nacional
Título de la imagen
Título de la imagen

Els Mossos d’Esquadra ja han detingut a tres dels cinc independentistes imputats per la crema de fotos del rei Felip VI, durant la darrera Diada de l’Onze de Setembre. Aitor Blanc, regidor de Santa Coloma de Gramenet; Ivan Altimira, conseller de la CUP-Capgirem al districte de Sant Andreu i l’activista Jordi Almiñana, ja estan anant cap a Madrid, per comparèixer davant l’Audiència Nacional. La periodista ‘cupaire’ Nora Miralles està a l’espera que els Mossos facin efectiva l’ordre de detenció que pesa sobre ella, i l’activista Roger Santacana, que estava amb Altimira en el moment en el que l’ha vingut a buscar la policia, no ha pogut ser detingut perquè els agents no portaven l’ordre de detenció.

Mentrestant, en una roda de premsa, la diputada de la CUP, Mireia Vehí, juntament amb altres parlamentaris de la formació, ha estripat una fotografia de Felip VI i ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Jordi Jané. Els anticapitalistes han assegurat que el titular d’Interior “actua a mode d’autonomia i no d’acord a les circumstàncies excepcionals que viu el país“. “El Govern té un problema d’autonomisme i es diu Jordi Jané”, ha subratllat Vehí.

Els diputats de la CUP han assegurat que les detencions d’aquests independentistes, investigats per injúries a la Corona, poden ser un “element polític a tenir en compte en les negociacions de tot tipus“, i han insistit en què “el procés de gestió de les detencions no ha estat del nostre agrat, com amb el cas de l’alcaldessa de Berga, no és manera de procedir en clau de procés d’independència”. Els ‘cupaires’ també han aprofitat per “responsabilitzar el cos dels Mossos d’Esquadra” per les detencions que estan efectuant i han exigitmés valentia” a la resta de forces sobiranistes.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha defensat tant el paper dels Mossos com el de les institucions, tot i que consideren “desproporcionat que es jutgi amb aquesta severitat una crema de fotografies“. D’altra banda, el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, sí que ha lamentat les “detencions polítiques“. Domènech considera que aquestes detencions són la prova d’una “judicialització de la política constant“.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari