La CGT acusa Grècia de “règim repressiu”

L'afiliada del sindicat, Lola Gutiérrez, segueix detinguda a Atenes acusada d'ajudar a fugir a un refugiat kurd
Lola Gutiérrez CGT
Lola Gutiérrez CGT

Unes 200 persones, segons la CGT, s’han concentrat davant el consolat de Grècia a Barcelona per demanar la llibertat de la sindicalista Lola Gutiérrez, empresonada des del passat 27 de novembre quan va ser arrestada a l’aeroport d’Atenes. La sindicalista està acusada d’ajudar a un refugiat kurd “a fugir del país, de la guerra i, probablement, de la mort”, segons denuncia el sindicat. 

Aquest matí, els companys de Gutiérrez han fet arribar un escrit al cònsol de Grècia a Barcelona en el que demanen la posada en llibertat de la seva companya. El cònsol ha rebut una delegació dels concentrats, membres de la CGT de la Diputació de Barcelona i de la família de Gutiérrez, i s’ha compromès a fer arribar la petició de llibertat a l’ambaixada grega.

La CGT denuncia que la seva companya ha tingut “el valor d’enfrontar-se a règims repressius com el de Grècia, país en el qual continua en presó en ser considerada una enemiga de l’estat”. El sindicat diu que “els il·legals i els delinqüents formen part dels governs dels països que van prometre ajuda i practiquen les devolucions en calent o l’internament dels immigrants”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides