La CUP difon les irregularitats del Consorci de la Costa Brava

Els anticapitalistes exposen els incompliments contractuals i comptables que es van dur a terme l'any 2014 amb la gestió de l'aigua
Título de la imagen
Título de la imagen

La CUP ha difós una auditoria interna que fiscalitza els comptes del Consorci de la Costa Brava (CCB) de l’any 2014, juntament amb els de dues empreses de capital mixt amb les que té participació. La primera, és una societat anomenada Empresa Mixta d’Aigües de la Costa Brava S.A. (Emacbsa), que s’encarrega de depurar les aigües residuals i mantenir els sistemes de sanejament del CCB. La segona, anomenada Abastem En Alta Costa Brava Empresa Mixta S.A. (Abastem), gestiona l’aigua en alta i duu a terme les obres pertinents. Ambdues empreses tenen socis privats.

L’auditoria que ha difós la CUP, mostra un seguit d’irregularitats i fins a 26 incompliments que han fet aquestes empreses durant l’any 2014. D’aquests incompliments, entre els quals es troben errors administratius o retencions d’IRPF, la formació anticapitalista ha volgut centrar-se amb les referents als afers contractuals i comptables. El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ja ha demanat que se solucionin “immediatament les irregularitats detectades”.

Pel que fa a Emacbsa, l’informe indica que el cost del servei de sanejament de l’aigua que va facturar al CCB, per valor de 10,52 milions d’euros, es va fer sense un pressupost previ. L’auditoria també posa en dubte de quina manera es pagaven aquestes obres, i si el sistema de contractació de les obres era el més adequat. En aquest sentit, el document es qüestiona per què algunes no sortien a concurs públic. “Es tramiten serveis recurrents com a contractes menors, procediment que no pot ser el més conforme”, indica l’auditoria.

En relació amb l’empresa Abastem, l’auditoria destaca nou irregularitats, que també s’han produït a l’altra empresa mixta. L’informe indica que durant l’any 2014, els ingressos i les despeses pressupostades per Abastem presenten “increments molt significatius“, en relació amb els que s’havien presentat anteriorment, i que en cap casestarien justificats per increments de l’IPC“. Una altra irregularitat són els 312.433 euros que l’empresa va facturar al CCB per obres de millora, tot i no haver especificat si eren per aquest propòsit, o per dur a terme feines de manteniment.

L’auditoria també ha detectat desviacions de fins al 620% amb els beneficis nets, contractes sobre determinats serveis que encara estan pendents per signar i acords que els socis privats, que no paguen el lloguer dels locals que utilitzen, no han complert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides