Querella per homicidi imprudent contra set metges d’Igualada

Se'ls ha citat a declarar el febrer per la mort d'un jove per peritonitis
hospital igualada
hospital igualada

Set metges de l’Hospital d’Igualada han estat citats a declarar el febrer pel jutge arran de la querella presentada pels pares de Gabriel Pérez Escalante, un jove de 24 anys que va morir el passat mes d’agost per la peritonitis en què va derivar una apendicitis mal diagnosticada.

La querella acusa d’homicidi imprudent els metges que va atendre el jove el segon i el tercer dia que va visitar el centre mèdic, i reclama que el Consorci Sanitari de l’Anoia, que n’és el titular, sigui considerat responsable civil subsidiari, publica Regió7. S’assenyala que els metges van ser poc curosos, que van trigar a diagnosticar i tractar l’apendicitis i que es va aplicar l’anestèsia incorrectament abans de l’operació, la qual cosa va derivar en complicacions al quiròfan a les quals s’atribueix la mort cerebral del pacient, especifica la mateixa informació.

La Generalitat de Catalunya va iniciar un expedient sancionador per les presumptes irregularitats detectades en aquest cas. Segons Regió7, l’hospital va negar a la família de Gabriel Pérez tota negligència, per bé que van admetre algun error, com ara no haver fet alguna prova durant la segona visita. En conclusió, segons els pares del jove, l’hospital es va referir a la mort com el resultat d’un cúmul de complicacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides