Els Mossos desallotgen “il·legalment” el Banc Expropiat

Un jove que s'ha amagat 72 hores a l'interior del local ha "consolidat" legalment l'ocupació
Título de la imagen
Título de la imagen

El col·lectiu del Banc Expropiat defensa que qualsevol ciutadà que estigui més de 72 hores a l’interior d’un immoble el pot ocupar legalment, perquè passa de ser un delicte d’usurpació o violació de domicili a una falta administrativa, amb la que només et poden desallotjar mitjançant una ordre judicial. Aquesta ha estat l’última estratègia que s’ha empescat el grup que defensa l’ocupació del col·lectiu del Banc Expropiat.

Els Mossos d’Esquadra van dur a terme el passat diumenge, 27 de novembre, un desallotjament exprés en aquest immoble, que s’havia tornat a ocupar per quarta vegada. Tot i això, a l’interior es va amagar un jove activista que no va ser localitzat pels Mossos, i que s’ha passat els últims tres dies a l’interior del local. D’aquesta manera, i d’acord amb el que dicta la llei, s’ha pogut “consolidar” l’ocupació, perquè ha estat més de 72 hores en el seu interior.

Així ho han anunciat els activistes a través de les xarxes socials, on han penjat un vídeo per documentar els fets. No obstant això, poques hores després d’haver-ho comunicat, quatre agents, un gos de la unitat canina i dos operaris, juntament amb alguns membres del Servei d’Emergència Mèdiques (SEM), han entrat a l’immoble. Després, han fet sortir al jove a l’exterior, que ha estat identificat però no detingut.

A l’exterior el local, situat a la Travessera de Gràcia, s’hi han agrupat una dotzena de furgonetes dels antidisturbis, que han fet recular a les persones que estaven donant suport a l’activista fins a la plaça Revolució. El col·lectiu del ‘banc expropiat’ ha assegurat que els policies han dut a termeun desallotjament il·legal“, ja que l’activista havia estat al seu interior més de 72 hores.

Els Mossos, en canvi, han qualificat l’acció de “plenament legal”, i han posat en dubte si realment el jove ha estat tres dies a l’interior del local. Les autoritats tampoc han confirmat si hi havia una ordre judicial de desallotjament, o si s’han limitat a assegurar que tenien el consentiment de la propietat per entrar-hi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides