La confiscació dels béns de Sixena, a punt

La secretaria del jutjat d'Osca inicia el procés després que la Generalitat desobeís reiteradament una sentència
santi vila
santi vila

L’entrada d’agents policials al Museu de Lleida per confiscar les 44 obres d’art de Sixena reclamades per l’Aragó és una possibilitat ara molt més real que mai. La secretaria del jutjat de primera instància d’Osca ha engegat aquest dimarts el procés d’execució provisional i de confiscació de la sentència que ordenava a la Generalitat de Catalunya la devolució de les peces, demanant autorització a la jutgessa perquè s’efectuï l’entrada i l’extracció de les peces.

Aquesta decisió es basa en les mesures establertes a la sentència com a resposta a la reiterada negativa de la Generalitat a tornar les obres d’art, després que el Govern de l’Aragó requerís una actuació en aquest sentit durant mesos.

El conseller Santi Vila basa la seva negativa a obeir la Justícia en una resolució de la Junta de Museus que desaconsella el trasllat. D’altra banda, les peces han estat declarades d’interès nacional a Catalunya.

La secretaria del jutjat, per la seva part, ha invocat l’article 701 de la Llei d’Enjudiciament Civil que dóna la possibilitat de sol·licitar l’ajuda de la força pública, en cas necessari, per accedir a recintes tancats com el Museu de Lleida. La decisió queda en mans de la jutgessa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides