Imputada l’excúpula del PP de Toledo per una suposada mordida a favor de Cospedal

L'exalcalde de la ciutat i l'extresorer dels populars castellanomanxecs han de declarar davant el jutge
Maria Dolores de Cospedal
Maria Dolores de Cospedal

Set membres de l’antiga cúpula del PP de Toledo, estan citats a declarar davant del jutge en qualitat d’investigats, el que abans es deia imputats. Se’ls investiga pel cas d’una suposada mordida de 200.000 euros que el PP va rebre per finançar la campanya de l’actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, a les eleccions autonòmiques de Castella-La Manxa l’any 2007.

En una providència amb data del 10 de novembre, a la que ha tingut accés El Pais, el jutge de Toledo cita a declarar a José Manuel Molina García, exalcalde de la ciutat, pel pròxim dia 22 de febrer del 2017. L’escrit judicial cita l’exalcalde que “per la possible comissió d’un delicte de prevaricació en virtut de les decisions adoptades a l’Ajuntament”, un escrit que també cita a comparèixer davant del jutge el mateix dia a l’exregidor d’Hisenda de Toledo i extresorer del PP de Castella-La Manxa, Lamberto García Pineda, i a l’exregidor Fernando Sanz Domínguez.

Els altres quatre imputats que estan citats al jutjat pel dia 1 de març són els exregidors María José Rivas, Fernando Fernández Gaitán, María Paz Ruiz i Fernando Cirujano.

El cas és una derivada del cas Bárcenas, que es va reactivar el passat mes de febrer. La mordida a favor de la ministra De Cospedal es basa en la investigació sobre com l’Ajuntament de Toledo va aprovar el 2007 la concessió del servei de recollida d’escombraries a l’empresa Sufi, una filial de la constructora Sacyr.

La investigació va arrencar després que Luis Bárcenas digués el juliol del 2013 que el PP va rebre una suposada mordida després d’adjudicar el contracte, i que els 200.000 euros es van desviar per pagar la campanya electoral de De Cospedal, unes eleccions que finalment va perdre.

De Cospedal sempre ha negat les acusacions, i el PP de Castella-La Manxa ja ha dit que considera “normal” que se citi a l’excúpula de l’Ajuntament de Toledo. Des del PP s’afirma que va ser el socialista Emiliano García-Page, actual president autonòmic, qui sent alcalde de Toledo va modificar el contracte en qüestió, i que les declaracions dels set imputats podran esclarir el tema. Ben al contrari, García-Page ha denunciat insistentment en el fet que el PP regional s’ha finançat de forma irregular.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari