Miquel es querella des de la presó contra Martín Blas i Barroso

El seu entorn nega que hagués cobrat mig milió de fons reservats, com sosté Villarejo
miquel bpa
miquel bpa

L’exconseller delegat de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Joan Pau Miquel, acaba de presentar una querella per amenaces i coaccions contra els antics alts càrrecs de la Policia i del Ministeri de l’Interior d’Espanya Marcelino Martín Blas i Celestino Barroso, als quals atribueix pressions per obtenir dades bancàries dels Pujol.

Miquel, que es troba en presó provisional acusat de blanqueig de capitals pel cas de la BPA, va acceptar col·laborar amb Martín Blas i Barroso a canvi de 500.000 euros procedents de fonts reservats, segons la versió de José Villarejo, el comissari enfrontat a Martín Blas que està destapant l’anomenada operació Catalunya i que s’ha mostrat disposat a anar a declarar a Andorra.

Aquest cobrament, però, el neguen fonts properes a Miquel citades pel diari digital andorrà Altaveu. Argumenten que no té sentit que aquest alt executiu de la BPA es querellés contra les persones que, suposadament, l’haurien pagat per facilitar dades.

Miquel, sigui com sigui, havia de declarar dilluns vinent davant del jutge Manuel Santolaria, per petició dels advocats dels germans Cierco, accionistes propietaris de la BPA, i dels advocats dels Pujol. Però ara ha demanat un ajornament de la compareixença per declarar com a querellant, publica l’Ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides