Fernández Díaz deixa un altre incendi a Interior

L'himne de la Policia no agrada als agents
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El llegat de Jorge Fernández Díaz com a responsable d’Interior de la primera legislatura de Mariano Rajoy té com a darrer element conegut el primer himne de la història de la Policia Nacional, que no ha agradat els agents.

La cançó, titulada Tesón de hierro, es va establir com a himne del cos quatre dies abans que Juan Ignacio Zoido el substituís al capdavant del ministeri i ja ha rebut les crítiques del Sindicato Unificado de la Policiía (SUP) i del Sindicato Profesional de Policía (SPP).

Segons publica Vozpópuli, el SUP troba que l’himne és una mostra més de la deriva militaritzadora impulsada per Fernández Díaz, mentre que el SPP, que sí que combrega amb el fet de tenir un himne, considera massa llarga i complicada la seva lletra. Lamenta, de fet, que no se’ls consultés abans d’aprovar-lo.

L’ordre del passat 31 d’octubre que instaurava l’himne, firmada pel director general Ignacio Cosidó, el justifica com un reforç de la cultura corporativa, el sentiment de pertinença, la cohesió i el compromís.

Aquest darrer episodi se suma a l’enuig causat per les decisions de Fernández Díaz i Cosidó entre els agents. El SUP, per exemple, va acusar la direcció general de la Policia de manipular la regulació dels llocs de treball afavorint el nepotisme i va criticar i denunciar als tribunals el nomenament del director de La Razón, Paco Marhuenda, com a comissari honorari de la Policia Nacional, acusant Fernández Díaz de prevaricació.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari