Els Mossos detenen l’alcaldessa de Berga

Montse Venturós (CUP) surt del jutjat dient que no retirarà l'estelada de l'Ajuntament
venturos cup berga
venturos cup berga

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut per ordre judicial l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), a primera hora del matí d’aquest divendres en el seu domicili.

Venturós, investigada per mantenir una estelada penjada a l’Ajuntament durant les conteses electorals del 27-S i el 20-D, s’ha negat en dues ocasions a declarar en seu judicial, el 5 d’abril i el 17 d’octubre, i ha quedat en llibertat després de fer-ho aquest divendres. L’alcaldessa, que segueix imputada per delicte electoral però no se l’acusa de desobediència per haver ignorat les citacions, ha dit que no retirarà l’estelada.

Segons publica El Nacional basant-se en fonts del Departament d’Interior, l’ordre de detenció es va remetre directament als Mossos de Berga sense passar per la conselleria que encapçala Jordi Jané.

El diputat cupaire Benet Salellas troba que aquesta és una “detenció política” i interpreta que s’ha aprofitat un moment de vulnerabilitat de l’alcaldessa per anar a buscar-la, perquè es trobava sola. Així mateix, Salellas s’ha confessat sorprès perquè diu que esperava una actuació com aquesta contra el regidor cupaire de Vic Joan Coma.

D’altra banda, el diputat cupaire considera que la detenció “evidentment, afecta la posició” de la CUP al Parlament, responent sobre si es veuran afectades les relacions amb Junts pel Sí. “Estem molt dolguts i enfadats amb el Departament d’Interior”, ha declarat.

Reitero la meva voluntat de no esquivar el desafiament de l’Estat. La independència la conquistarem demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria”, exposava l’alcaldessa de Berga en un comunicat després d’ignorar el requeriment dels jutjats per declarar el mes passat.

La CUP ha convocat una concentració de suport a Venturós aquest matí a les portes del jutjat. Tot i que les forces sobiranistes s’han arrenglerat amb Venturós, la discrepància sobre el paper dels Mossos com a policia judicial en casos de desobediència s’ha tornat a posar de manifest amb aquest cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides