Rull anuncia sancions exemplars contra Renfe

S'havia encarregat a un maquinista de baixa el tren aturat durant hora i mitja a Tortosa
Título de la imagen
Título de la imagen

El maquinista assignat estava de baixa per malaltia i el seu substitut, que s’ha desplaçat en taxi des de Tarragona, ha trigat una hora i mitja en ocupar el lloc i iniciar el trajecte. Aquest és, fent cinc cèntims, l’episodi que ha tingut un tren, amb més d’un centenar de viatgers, aturat aquest dimarts a l’estació de Tortosa, uns fets sobre els quals la Generalitat de Catalunya ja ha obert un expedient informatiu.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha anunciat que “si es confirma el retard per la no disponibilitat del maquinista, la sanció a l’operador Renfe serà exemplar”.

El comboi de la línia de rodalies R16 ha sortit, finalment, a les 22.30 hores d’aquest dimarts en direcció a Barcelona. Era el darrer del dia. Renfe, que descriu aquest retard com un fet molt puntual, recorda als afectats que poden reclamar el retorn de l’import dels bitllets i ha anunciat que revisarà els seus protocols interns per evitar incidències d’aquesta mena en el futur.

Un portaveu de Renfe ha explicat a Catalunya Ràdio que els maquinistes “tenen unes hores de conducció màxima i no es poden sobrepassar” i que quan van saber que un d’ells “no pot tornar amb el tren cap a Barcelona, enviem el maquinista de reserva, que és a Tarragona”. “No podem tenir un maquinista de reserva a cada punt de la xarxa de Catalunya”, s’ha justificat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides