La travessa de Rajoy

El president ultima els noms dels nous ministres del Govern, on De Guindos pot tenir un paper principal
rajoy
rajoy

El president del Govern central, Mariano Rajoy, està tancant (si és que no ho ha fet ja) els noms dels qui ocuparan pròximament les carteres ministerials, i serà aquest dijous quan els doni a conèixer. Es dóna per fet que seguiran al Govern Soraya Sáenz de Santamaría, Rafael Catalá, Fátima Báñez, Íñigo Méndez de Vigo, i Isabel García Tejerina, que ja hi són ara.

Sembla que Rajoy vol mantenir també, a l’actual titular de la cartera de d’Economia, Luis de Guindos, al qui vol atorgar més poder però amb dubtes de si li acabarà donant una vicepresidència del Govern. De Guindos tindrà, també, competències a Hisenda, tot i que es mantindria en el càrrec de ministre del ram, però amb menys poder, a Cristóbal Montoro.

També es dóna per fet que s’incorporarà al nou Govern a Maria Dolores de Cospedal, i s’apunta que podria ocupar algun ministeri important o dels anomenats d’Estat: Interior, Defensa o Foment. Des del PP s’apunta que Mariano Rajoy està buscant també candidats a ministres dins dels dirigents territorials dels populars.

Pel que fa a la quota catalana, l’ocupava fins ara Jorge Fernández Díaz, que es considera baixa segura del nou Executiu. Pel que fa a noms catalans, ja es parla del seu cap de gabinet a Exteriors, Jorge Moragas o de José Luis Ayllón, que també és català. Però s’apunta que també podria haver-hi un independent català del sector econòmic o empresarial.

Pel que fa al sector gallec, s’apunta que Rajoy està sospesant els noms de Pilar Rojo, que ha format part del govern gallec amb anterioritat, i el de Pedro Puy Fraga, Nebot de Manuel Fraga, i actual portaveu del president de la Xunta.

La quiniela dels nous ministres també apunten la incorporació al nou govern de Rajoy de l’aragonesa Luisa Fernanda Rudi, expresidenta del Congrés dels Diputats, ara és la presidenta dels populars a l’Aragó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides