Una societat de la trama ATLL està domiciliada a Liechtenstein

La privatització de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat és un pou de sorpreses
Artur Mas
Artur Mas

El petit principat de Liechtenstein, ubicat entre Àustria i Suïssa, és un paradís fiscal molt discret que ha estat escollit per algunes empreses i fortunes mundials per amagar-hi el seu tresor. A Vaduz, la capital d’aquest país, hi està domiciliada la societat instrumental Jazz Trust, que, en el registre mercantil de l’illa de Guernsey, apareix com la propietària última del 21% de les accions de la companyia Pionees Cataluña Investments IC Limited. En la documentació del registre obtinguda per EL TRIANGLE, Jazz Trust dóna com a adreça una gestora de societats de l’illa de Jersey: Capita Trustees. La resta de les accions d’aquesta companyia de l’illa de Guernsey se les reparteixen tres societats més que també estan domiciliades en paradisos fiscals: Nerine Trust Company (Guernsey), Sandyview International Ltd. (illes Verges Britàniques) i Pan Management Corporation (illes Verges Britàniques).

Com vam explicar en la passada edició d’EL TRIANGLE (n. 1231), Pionees Cataluña Investments IC Limited és, al seu torn, la titular del 100% d’Aigües de Catalunya (Pioneer) LTd., la societat que participa en l’empresa ATLL Concessionària de la Generalitat SA, adjudicatària durant 50 anys del subministrament en alta de l’aigua que abasteix l’àrea metropolitana de Barcelona. És a dir, una part d’aquest fabulós negoci, de més de 20.000 milions d’euros, acaba en comptes de la societat instrumental Jazz Trust, a Liechtenstein, que amaga gelosament la identitat i la nacionalitat dels seus socis.

Casualitat o no, és la tercera vegada que aquest país alpí de postal apareix vinculat amb la Generalitat i/o amb destacats noms del pujolisme. Liechtenstein va patir un terratrèmol l’any 2006 quan Heinrich Kieber, un exempleat de la banca de Liechtenstein Global Trust (LGT), va vendre quatre DVD als serveis secrets alemanys amb la informació sobre 4.527 fundacions que encobrien una enorme bossa d’evasió fiscal internacional.

En la llista de titulars d’aquestes fundacions hi havia 67 espanyols, entre els quals Artur Mas Barnet, el pare de l’expresident de la Generalitat, amb un fons de més de 2,2 milions d’euros, del qual n’eren beneficiaris la seva dona i els seus fills i que estava vinculat a un compte de la banca suïssa UBS. La família Mas va regularitzar la situació amb Hisenda.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides