El TC tomba la prohibició sobre els toros

Resol que Catalunya pot regular, però no prohibir, les corrides
tc
tc

La prohibició de les corrides de toros decidida pel Parlament de Catalunya l’any 2010 (i en vigor des del 2012) ha estat tombada pel Tribunal Constitucional, tot i que no per unanimitat, com pretenia el seu president, Francisco Pérez de los Cobos.

Per vuit vots a favor i tres en contra, però, s’ha impulsat la ponència de la magistrada Encarna Roca, partidària dels plantejaments del PP, que va interposar un recurs d’inconstitucional fa sis anys contra la modificació de la Llei de Protecció d’Animals que prohibia les corrides.

Segons el Constitucional, Catalunya va envair competències de l’Estat: pot regular els esdeveniments taurins, però no pot prohibir-los. La tauromàquia fou declarada patrimoni cultural espanyol pel Govern del PP, per la qual cosa es considera que la prohibició catalana trepitjava competències de l’Estat central.

La portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, va manifestar que l’executiu català miraria de deixar sense efectes pràctics una sentència com aquesta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides