Samaranch torna a l’Ajuntament de Barcelona

Els vots del PP, CiU, C's i PSC obliguen a reposar el nom a l'escultura que va donar el president del COI
Escultura Samaranch
Escultura Samaranch

La comissió de Presidència, Drets de la Ciutadania, Participació i Seguretat o Prevenció de Barcelona ha aprovat una proposta del PP, en la que es demana al govern de la ciutat que torni a posar la inscripció de l’escultura que l’expresident del COI, Joan Antoni Samaranch va regalar a l’Ajuntament en commemoració de la celebració dels Jocs de la XXV Olimpíada del 1992.

La proposta de tornar en nom de Samaranch a l’Ajuntament ha tirat endavant amb els vots a favor del PP, CiU, Ciutadans i el PSC (que forma part del govern municipal). Tant BComú, ERC i la CUP han votat en contra de la proposta. De fet, la placa amb el nom de Samaranch es va retirar de l’escultura feta per Joan Mora, a petició de la CUP, pel passat franquista de l’expresident del COI.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, s’ha mostrat favorable a reposar la inscripció de l’escultura afirmant que “si hi ha una majoria que vol fer-la, es farà””, però que aleshores l’escultura es traslladarà al Museu Olímpic de l’Esport, situat al costat de l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Amb un PAM de nas

La tornada del nom de Samaranch, és la segona votació que perd BComú a l’Ajuntament el mateix dia. També aquest dimecres, els grups de l’oposició han votat en contra del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2016-2019.

Amb aquest bloqueig, el govern d’Ada Colau no podrà tirar endavant el programa que, segons el regidor de BComú, Eloi Badia, és essencial per equilibrar les mesures urgents i aquelles més estratègiques que necessita Barcelona.

El regidor de CiU, Jordi Martí, ha dit que s’ha evidenciat que l’entrada del PSC al govern municipal no ha servit per donar estabilitat al consistori. Des de Ciutadans, Paco Sierra, ha declarat que el govern de Colau no és capaç de seduir ni arribar a consensos.

El regidor d’ERC, Alfred Bosch, ha assegurat que la tramitació del PAM ha trencat ponts. La regidora del PP, Àngels Esteler, ha dit que el govern municipal va redactar el PAM des del “revengisme”. I el regidor de la CUP, Josep Garganté, ha denunciat que el procés del programa no ha estat participatiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides