Iceta s’enroca en el no a Rajoy

El líder del PSC diu que donarà suport a Pedro Sánchez si torna a optar a la direcció del PSOE
Título de la imagen
Título de la imagen

El renovat primer secretari del PSC, Miquel Iceta, insisteix a assegurar que els diputats socialistes catalans al Congrés votaran no a la investidura de Mariano Rajoy, independentment del que decideixin fer la resta de diputats del grup socialista.

Miquel Iceta, d’aquesta manera, s’ha mostrat contrari a l’abstenció, que ja defensen obertament des del partit socialista a Andalusia, dels diputats del PSOE al Congrés i que és la postura que també defensen els membres de la comissió gestora que va prendre les regnes del partit, després de provocar la dimissió dels fins aleshores secretari general, Pedro Sánchez.

De fet, el primer secretari del PSC, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que “Pedro Sánchez s’ha convertit en símbol del PSOE com a alternativa al PP, i com a figura més democràtica”, i que “si es presentés, molts estaríem amb ell”.

Miquel Iceta ha insistit que hi ha molts socialistes a la resta d’Espanya que defensen el no a Rajoy, contràriament al que defensen els barons del partit i el PSOE andalús, capitanejat per la presidenta d’aquesta comunitat autònoma, Susana Díaz.

El secretari d’organització dels socialistes andalusos, Juan Cornejo, ha afirmat, aquest dilluns, que en la comissió executiva del PSOE d’Andalusia “hi ha hagut unanimitat per evitar les terceres eleccions i l’abstenció és l’única manera”, i ha afegit que “no em produeix urticària”.

El líder dels socialistes catalans insisteix a dir que espera que no s’acabi trencant el grup socialista al Congrés dels Diputats, i que no veu amb bons ulls que es donés llibertat de vot als seus diputats, en considerar que no és un problema de consciència, sinó de posició política.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari