Puigdemont anuncia unes altres plebiscitàries

El president de la Generalitat, vol fer noves eleccions després del referèndum "vinculant"
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha anunciat que després del referèndum “vinculant” que el govern català té previst fer, com a molt tard, el mes de setembre del 2017, convocarà unes altres eleccions plebiscitàries.

En una conferència a París, el president Puigdemont ha declarat que el Parlament de Catalunya va aprovar celebrar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya i que “un cop culminat aquest procés serà el torn una altra vegada dels ciutadans, que hauran de decidir a les urnes si opten per elegir un nou parlament constituent i avançar definitivament cap a la proclamació de la independència”.

Carles Puigdemont ha afirmat que el pas definitiu cap a la independència no es farà “sense una pantalla de validació democràtica”. I ha lamentat que el Govern central no té cap disposició per al diàleg, en aquest sentit ha dit que “la resposta a aquest conflicte polític no vindrà de Madrid, sinó que haurà de venir d’Europa, per la incompareixença de l’Estat espanyol”.

El president català ha assegurat que “el projecte independentista de Catalunya és la revolució democràtica més potent que hi ha actualment a Europa”. Puigdemont ha dit que el procés és una revolució “tranquil·la, feta amb vestit i corbata i amb samarreta, on participen ciutadania i institucions, classes populars, classes mitjanes i empresaris del país”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides