El Congrés reprova el ministre Fernández Díaz

La Fiscalía demana els arxius de la denúncia de Trias i de CDC contra el titular d'Interior
Título de la imagen
Título de la imagen

El Congrés dels Diputats ha reprovat al ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per les seves accions i actituds “antidemocràtiques” i “faltes d’ètica” contra els qui “pensen diferent” a ell, en referència a les gravacions de les converses que va mantenir amb l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Aquesta proposició no de llei del PDECat (l’antiga CDC) ha comptat amb el suport de tots els grups de l’oposició. L’antiga Convergència ja va intentar tirar endavant el passat 21 de setembre una moció en el ple del Senat. En aquell cas, la majoria absoluta de què disposa el PP va ser suficient per salvar el ministre Fernández Díaz de la reprovació.

La proposta  d’aquest dimarts el PDECat també recollia un segon punt, que instava al president del Govern central en funcions, Mariano Rajoy, a cessar “de seguida” a Fernández Díaz, per “conspirar” i “fabricar escàndols” que “involucressin” a independentistes catalans, com l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, o Artur Mas, expresident de la Generalitat.

D’altra banda, la Fiscalia General de l’Estat ha demanat aquest dilluns l’arxivament de la querella criminal que va presentar l’exalcalde Xavier Trias i l’antiga Convergència Democràtica, contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb motiu de les polèmiques converses amb De Alfonso. En aquesta querella, tant l’exalcalde Trias com CDC van acusar Fernández Díaz d’haver comès presumptes delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides