Els sindicats “exigeixen” a Martí que accepti la dimissió d’Alcobé

La Plataforma de Funcionaris denuncia les "pràctiques poc ètiques" i "incompatibles"del ministre
Jordi Alcobé
Jordi Alcobé

Després de la seva aparició en els mails de l’Andorraleaks, publicats per EL TRIANGLE, el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions d’Andorra, Jordi Alcobé, va presentar la seva dimissió al cap de govern, però Toni Martíno la va acceptar.

Per aquest motiu, la Plataforma de Funcionaris, formada pels sindicats SFD, SEP, SIP, ABA, A118, CFPA, SPA i USDA, ha qualificat la situació actual “d’escandalosa“, i ha demanat al cap de Govern d’Andorra, Toni Martí, que accepti la dimissió del ministre Alcobé.

El col·lectiu denuncia “la vinculació d’Alcobé en practiques poc ètiques“, ja que, “el fet de treballar per la Banca Privada d’Andorra (BPA), coincidint més d’un any amb el càrrec polític de ministre, hauria d’esser totalment incompatible, com ho és el fet d’ésser funcionari i no poder treballar en l’àmbit privat”, asseguren els sindicats.

La Plataforma també ha demanat al cap de Govern andorrà que accepti la renúncia en considerar que “cal començar la reforma de l’administració amb bon peu, sense persones relacionades en possibles implicacions de trames d’interessos privats“.

Segons publica la revista EL TRIANGLE, en l’edició que sortirà a la venda el pròxim dimecres, Alcobé va cobrar, poc abans d’entrar al govern, una comissió de 360.000 euros per la seva intermediació en l’operació de sale & leaseback (venda amb compromís de lloguer) de la seu central de la BPA a l’Avinguda Carlemany de Les Escaldes.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari