La Fiscalia General ordena una querella contra Forcadell

Madrigal insta Romero de Tejada a formular una acusació per prevaricació i desobediència
Título de la imagen
Título de la imagen

La Fiscal General de l’Estat, Consuelo Madrigal, ha ordenat al fiscal en cap de Catalunya, José María Romero de Tejada, que presenti una querella contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per permetre que es debatés i es votés la comissió d’estudi del procés constituent en el marc del full de ruta independentista.

En concret, l’ordre assenyala Forcadell per la presumpta comissió de delictes de desobediència (al Tribunal Constitucional) i prevaricació. Té el seu origen en la decisió amb què el Tribunal Constitucional va sol·licitar a la Fiscalia que estudiés la possibilitat d’emprendre accions penals contra la presidenta del Parlament per haver donat llum verda a aquell debat i aquella votació, que inicien el procés de ruptura amb Espanya.

“Vaig fer el que pertocava, i ho tornaria a fer sense cap mena de dubte”, va declarar aleshores Forcadell. “Convençuda que al Parlament s’hi ha de poder parlar de tot. Sempre defensaré la llibertat i el dret de participació dels diputats/des”, ha expressat aquest dilluns a Twitter.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari