La Fiscalia demana dades a Interior sobre el ‘Fernándezgate’

Posa la lupa sobre la gravació per suposada intromissió en la intimitat
jorge fernandez diaz
jorge fernandez diaz

La Fiscalia ha sol·licitat al Ministeri de l’Interior que li faciliti les dades que tingui sobre les gravacions de les converses entre el ministre Jorge Fernández Díaz i l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que van desencadenar el cessament d’aquest darrer.

El seu objectiu, publica El Mundo, és aclarir si l’enregistrament i el coneixement d’aquelles converses, que van tenir lloc al despatx del ministre l’octubre del 2014, van constituir una intromissió en la intimitat dels implicats. En aquelles trobades, De Alfonso i Fernández Díaz parlaven d’aixecar escàndols de corrupció de dirigents d’ERC i CDC.

Segons les primeres conclusions de la investigació de la Policia Judicial, la gravació es va efectuar des de l’interior del despatx amb un dispositiu específic – i no mitjançant la manipulació dels mòbils dels interlocutors ni amb cap aparell exterior-, i descarten pràcticament que De Alfonso o el ministre efectuessin la gravació, per bé que el maletí del cap d’Antifrau no fou revisat. Així doncs, s’apunta cap a personal d’Interior amb accés a la zona on es van reunir.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari