Colau congela el turisme i l’oci a Ciutat Vella

El veto als nous negocis, d'un any, es pot allargar fins que es regulin límits sobre la proliferació
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit prohibir durant un any gairebé tota mena de nou establiment públic al districte de Ciutat Vella, un veto que afecta particularment l’apertura de negocis d’oci i de turisme, que es podria allargar dos anys fins que el Govern municipal enllesteixi una regulació sobre els límits a la proliferació d’aquestes activitats.

Negocis tan diversos com el lloguer de bicicletes i patinets, les oficines turístiques, les discoteques o les gelateries no es podran implantar a partir d’ara al centre històric de la capital catalana, un veto que s’afegeix a la moratòria sobre allotjaments turístics vigent el darrer any i mig. En canvi, queden exclosos del veto negocis més convencionals, com les llibreries.

L’Ajuntament ha justificat la decisió per la necessitat de reordenar les activitats i limitar “les externalitats negatives” que general als barris i “potenciar-ne d’altres que ajudin a dinamitzar l’entorn i afavoreixin la diversitat econòmica i comercial”. L’explicació va en la mateixa línia que a la que es va donar sobre la moratòria hotelera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides