Badalona desobeeix la interlocutòria judicial i obre l’Ajuntament

Una cinquantena de consistoris també treballen durant el Dia de la Hispanitat
Título de la imagen
Título de la imagen

L’equip de govern de Badalona ha decidit desobeir l’ordre del jutge i obrir les dependències municipals durant el Dia de la Hispanitat, contradient la interlocutòria que obligava a suspendre “qualsevol actuació administrativa de l’Ajuntament de Badalona, inclosa la via de fet, que tingui per objecte o finalitat l’obertura dels seus locals i dependències al públic o als empleats públics d’ell dependents, durant el dia 12 d’octubre de 2016”.

El tinent d’alcalde José Téllez (Guanyem Badalona) ha estripat la interlocutòria judicial davant de la premsa i de desenes de persones que li han volgut donar suport, entre les quals es trobaven càrrecs electes d’ERC i la CUP, així com Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural. Demà, els tinents d’alcalde Oriol Lladó i José Téllez aniran a la Ciutat de la Justícia per donar explicacions. Consideren que tenen tot el dret a obrir l’Ajuntament, ja que hi havia un acord laboral que ho permetia. “Si encara volem creure en un estat democràtic, el jutge ens donarà la raó“, ha afirmat Téllez.

A banda de Badalona, també hi ha ha una cinquantena de municipis catalans que han obert les portes de les dependències consistorials, alguns dels quals per cinquè any consecutiu. És el cas dels ajuntaments de Viladamat (Alt Empordà), Navàs (Bages) i Celrà (Gironès), on la CUP ostenta l’alcaldia i des de llavors han obert cada 12-O amb la possibilitat que els seus empleats puguin treballar.

Enguany també ha obert les portes l’Ajuntament de Berga. La seva alcaldessa, Montse Venturós (CUP), ha anunciat que proposarà a l’Associació de Municipis per la Independència un acord per fer que els ajuntaments declarin el 12 d’octubre i el 6 de desembre, dia de la Constitució, com a laborables.

A la demarcació de Barcelona, tenen les portes obertes els ajuntaments del Brull (Osona), Argentona (Maresme), Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), Capellades (Anoia), Sant Martí de Tous (Anoia) i Vacarisses (Vallès Occidental). Tanmateix, els ajuntaments gironins de Planes d’Hostoles (Garrotxa), Mieres (Garrotxa), Verges (Baix Empordà) i Viladrau (Osona) treballen “com qualsevol altre dia laborable“. Pel que fa a la demarcació de Lleida, hi ha una setze municipis on els regidors de l’equip de govern (ERC) han obert el consistori per posar-lo al servei de la ciutadania i atendre ”consultes i suggeriments”. També es treballa als consistoris de Linyola (Pla d’Urgell) i Torrelameu (Noguera), amb alcaldia d’ERC. A aquests s’hi sumen ajuntaments com els de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Mollerussa (Pla d’Urgell) i Aitona (Segrià).

Finalment, a les comarques de Tarragona es treballa als dos municipis amb alcaldia de la CUP, Guiamets (Priorat) i la Vilella Alta (Priorat). En aquest darrer Ajuntament també s’hi celebrarà un ple municipal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides