El Govern espanyol llança la Justícia contra l’Ajuntament de Badalona

El consistori i els treballadors havien pactat l'opció de treballar el Dia de la Hispanitat, tombada per un jutjat aquest dimarts
dolors sabater
dolors sabater

L’obertura de l’Ajuntament de Badalona durant aquest 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, ha generat una forta reacció del Govern espanyol, fins al punt que ha aconseguit que els jutjats obliguin a tancar el consistori badaloní.

Aquest dilluns, la Delegació del Govern espanyol a Catalunya anunciava que havia sol·licitat amb un recurs contenciós-administratiu que s’obligués l’Ajuntament de Badalona a tancar les seves portes i el jutge, aquest dimarts, ha acceptat la petició, de manera que queda suspesa cautelarment la mesura municipal que donava l’opció de treballar en aquesta data. El Govern municipal de Badalona ha anunciat que acata el contingut de la interlocutòria.

L’alcaldessa Dolors Sabater havia manifestat que “demà treballaré” (fa un viatge oficial a Colòmbia) durant una entrevista a RAC1, on ha recordat que altres ajuntaments treballen en aquesta mateixa data sense que aquesta realitat hagi causat cap “reacció histèrica de la caverna mediàtica”. Quant a l’actuació del Govern espanyol, Sabater havia destacat que “sembla que judicialitzar sigui l’única manera de tractar els temes”. 

La possibilitat de fer del Dia de la Hispanitat un dia feiner resultava d’un acord entre els sindicats i el consistori badaloní. Per la seva part, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, havia etiquetat com a “indigència cultural” el fet d’assenyalar que el 12 d’octubre es commemora un genocidi i que no ha de ser festiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides