Adéu a la ‘festa’ de la Costa Daurada

L'empresa promotora del Saloufest cedeix al rebuig i cancela l'esdeveniment de forma definitiva
Título de la imagen
Título de la imagen

L’empresa promotora del Saloufest, Ilovetour, que organitza des de fa setze anys el polèmic festival a la Costa Daurada per a estudiants i joves universitaris d’arreu del món, ha decidit cancel·lar aquest esdeveniment, i ha anunciat que “l’edició de l’any 2016 ha estat l’ultima, cessant així tant aquest com els altres programes de la regió amb efectes immediats“.

La companyia ha explicat que alguns dels motius pels quals han pres aquesta decisió ha estat la constant pressió mediàtica i de la policia, que han multat a estudiants de 100 universitats britàniques diferents, per fets “inofensius” i “legals“, segons ha afirmat la promotora, com orinar i consumir alcohol al carrer. En aquest sentit, els organitzadors han denunciat les “pressions” que han patit alguns universitaris britànics al “ser tractats en diverses ocasions de manera intimidatòria per la policia“.

La promotora Ilovetour ha explicat que, a banda de la pressió mediàtica i policial d’aquests últims anys, les “empreses col·laboradores han rebut una preocupant quantitat d’inspeccions administratives pel simple fet de col·laborar amb l’esdeveniment”. L’empresa considera que la suspensió del Saloufest perjudicarà Salou, perquè ha portat a més de 100.000 turistes en temporada baixa, que han donat uns beneficis de cinc milions d’euros anuals a l’economia d’aquesta zona.

L’últim intent que ha fet Ilovetour per no cancel·lar definitivament aquest festival, ha estat l’opció de traslladar-lo a Lloret de Mar. Els representants de la promotora es van reunir amb les autoritats d’aquesta localitat per proposar un trasllat del festival, que acostuma a celebrar-se els dies previs i posteriors a la Setmana Santa. La resposta per part del consistori va res un clar i rotund “no“, ja que les autoritats han considerat que l’allau d’estudiants britànics “podria ser massa per als serveis de la població, i que provocaria una alta pressió mediàtica en contra“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides