El procés, marginat del debat de política general

El president Puigdemont diu que, de la independència de Catalunya, ja se'n va parlar la setmana passada
Puigdemont al Parlament
Puigdemont al Parlament

El Govern de la Generalitat, i el grup parlamentari que li dóna suport, Junts pel Sí, han volgut un debat de política general que aparqués temporalment el procés sobiranista. De fet, des de Junts pel Sí es va proposar un debat de només dos dies, quan el debat de Política General del Parlament de Catalunya s’havia fet, habitualment, en tres dies consecutius.

El president Puigdemont ha començat el seu discurs, en la primera sessió del debat, advertint que no incidiria en el procés, deixant-lo fora del Parlament aquests dos dies, perquè “va ser el debat de la setmana passada”, en referencia a la qüestió de confiança a la qual es va sotmetre, i va superar amb els vots de JxS i la CUP. Aquest matí, ni una paraula sobre el referèndum ni sobre la construcció d’un Estat propi, en el discurs de Puigdemont.

El president de la Generalitat, això sí, ha aprofitat per llençar un missatge directe a la CUP amb la voluntat d’apropar-los als posicionaments del Govern. Puigdemont ha dit que vol entesa i acord amb tots els grups parlamentaris, per afegir seguidament que “no s’avergonyeixin de les coincidències, encara que els facin coincidir amb grups que pensem molt diferent, i que aquestes coincidències ens permetin donar una oportunitat a l’acord”, en una clara al·lusió als anticapitalistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides