El preu del lloguer és “el problema més seriós i dramàtic” de BCN

La Síndica de Greuges de Barcelona demana limitar el preu del lloguer, perquè trobar un habitatge a un preu raonable és "molt difícil"
Título de la imagen
Título de la imagen

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha reclamat a l’Ajuntament que demani a les administracions competents modificacions legals per baixar o limitar els lloguers de la ciutat. Vilà ha assegurat que aquest és “el problema més seriós i dramàtic” de Barcelona, un problema que ha atribuït a la gentrificació dels barris, causada per la constant pressió que exerceix el turisme, la inversió especuladora i els nous residents amb alta capacitat adquisitiva, que expulsen els veïns de menor nivell econòmic.

La Síndica de Greuges ha afirmat que accedir a un habitatge de lloguer al mercat lliure a un preu raonable és “molt difícil“, en canvi, l’oferta pública és “insuficient“. En aquest sentit, Vilà ha reconegut “l’esforç” que ha fet el govern d’Ada Colau en matèria d’habitatge, que ja fa un temps que està reclamant un límit de preu per als lloguers o, com a mínim, per fixar un preu màxim.

Conscient que encara falten uns anys per implementar aquestes mesures, la Síndica ha instat a l’Ajuntament a què pressioni per crear una legislació com més aviat millor, i així garantir un habitatge digne per als ciutadans. No disposar d’un habitatge, assegura Vilà, pot impedir el desenvolupament d’altres aspectes personals, com independitzar-se, formar-se, accedir a una feina, a l’oci i a formar una família.

Maria Assumpció Vilà ha destacat la problemàtica del preu dels habitatges del barri del Poblenou, que també ho denuncia la plataforma Ens Plantem. Aquest barri té més de 900 pisos turístics, dels quals 700 són legals i 250 il·legals; 12.000 llits en hotels existents i 4.000 en construcció, segons ha indicat la plataforma. Per aquest motiu, la Síndica ha recomanat declarar el Poblenou com a Zona Específica 1 en el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), per tal de què no s’admetin més allotjaments turístics ni l’ampliació de places dels existents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides