EL TRIANGLE provoca la dimissió de Meritxell Mateu

Uns e-mails demostren que s'aprofitava de la seva condició de consellera general per fer tràfic d'influències
mateu andorra
mateu andorra

La consellera general de Demòcrates per Andorra i exministra d’Afers Exteriors en el període del partit liberal, Meritxell Mateu, ha dimitit del seu càrrec arran de que EL TRIANGLE hagui publicat una informació sobre uns e-mails comprometedors, que demostren la doble vida de la princesa d’Andorra, on queda demostrat, de manera fefaent, que s’aprofitava de la seva condició de consellera general per fer tràfic d’influències a favor de la BPA, i del projecte que impulsava conjuntament amb la multinacional alemanya Allianz.

El cap de Govern d’Andorra, Toni Martí, havia assegurat aquest dimarts en seu parlamentària que si el cas de la consellera general (diputada) Meritxell Mateu anava “in crescendo, diré el que penso i assumiré la meva responsabilitat”. Es referia als treballs de Mateu com a lobbista remunerada per compte de la Banca Privada d’Andorra (BPA) i Allianz, una relació exposada pels emails revelats aquest dimarts per EL TRIANGLE.

Martí ha afegit que si “és veritable” que va exercir de lobbista, Mateu “haurà de plegar“. El cap de Govern andorrà, però, havia defensat la consellera basant-se en “la informació que tinc avui per avui” i va afegir que ha de ser la Justícia qui tregui l’aigua clara de tot plegat.

Segons ell, el Govern no va tenir constància de la relació laboral de Mateu amb la BPA fins que no van accedir al sumari del cas de la BPA. Martí, a més, va convidar l’oposició a dur l’afer de Mateu a la Fiscalia.

Quant a la possible influència d’aquesta consellera general com a lobbista pel que fa a un canvi legislatiu -l’aprovació d’un règim especial pels estrangers que volguessin cotitzar a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS)-, Martí va respondre al socialdemòcrata Pere López que cap d’ells dos sabien si va intentar exercir-ne i que “si fos el cas, ja hi ha uns organismes que ho determinaran”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides